Prohledat tento blog

sobota 7. května 2016

Zvířata a Reiki

Léčitelé zabývající se zvířaty a veterináři pracující s energiemi potvrzují, že jejich pacienti dobře přijímají Reiki. Jak se žije zvířatům v domácnostech reikistů? A je možné nechat domácího mazlíčka zasvětit do Reiki? Na internetu najdete (vesměs v angličtině) plno stránek zabývajících se těmito tématy. Specializovaní veterináři či léčitelé na nich podívají konkrétní příklady ze své praxe. Není důvod pochybovat o tom, že univerzální energie Reiki může být podpůrným doplňkem klasické léčby jak u lidí, tak u zvířat či rostlin. A jistě může klasickou léčbu do značné míry i nahradit.
Utišit bolest trpícího psa místo injekce pouhým přiložením rukou je snadné a šetrné. Reiki umožní lépe zvládnout cestování v narvaném vlaku vaší vyděšené kočce. Pomáhá zastavit krvácení, když se přehmátnete při stříhání drápků synkova morčete. Zlepšuje fyzickou i psychickou kondici starých zvířat – a od kamarádky vím, jak bylo Reiki od její dcery důležité při odchodu milovaného rodinného kocoura ze světa.

Nejspíš každý majitel psa či kočky, který po zasvěcení dorazil domů, dostal nápad vyzkoušet si své čerstvě nabyté schopnosti na zvířecím mazlíčkovi. I když novopečený reikista zklidní své ego, sdílení energie obvykle zůstává součástí každodenní komunikace mezi jím a jeho domácím zvířetem. V domácnostech, kde se běžně pracuje s energiemi, jsou s nimi samozřejmě v pravidelném kontaktu i zvířata. Různé druhy Reiki (a obecně všechny další energetické systémy) přijímají vesměs velmi dobře a vyhledávají je. Klasické pozice rukou používané na člověka je samozřejmě třeba modifikovat podle situace. Některá zvířata mají ovšem raději působení na dálku. Pokud zvíře odejde či dokonce uteče z dosahu reikisty, naznačuje tím, že už o energetické působení nestojí. A naopak: když vycítí, že v domácnosti začala nějaká energetická práce, přiláká ho to většinou do místnosti, aby se podívalo, o co jde.
Pro ty, kteří se věnují šamanským praktikám, je normální představa, že samotná zvířata mají na energii přirozeně napojení. A že s ní sama dokonce nějak pracují. Speciální je případ koček, které jsou obecně velmi citlivé a neomylně si lehají co nejblíž k těm místům na těle nemocného, která vyzařují nemoc – negativní energii. Bylo by pošetilé představovat si, že kočky chtějí „konat dobro“ – pravděpodobné spíš umějí negativní energii proměňovat a využívat pro sebe, čímž v druhém plánu ulevují nemocným. (O nezastupitelnosti koček při magických rituálech včetně léčení svědčí jejich obliba ve starém Egyptě i v pozdějších kulturách, kde byly považovány za posly bohů. Ve středověku pak inkvizice kočky stíhala a upalovala jako „ďáblova stvoření“ spolu s jejich majiteli – vědmami a léčiteli – označenými za čarodějníky.)

(Pokračování textu najdete tady - na stránce druidi.cz)

Žádné komentáře:

Okomentovat