Prohledat tento blog

úterý 1. května 2012

Radost k narozeninám

Dnes mám narozeniny (neptejte se raději kolikáté) a dopřávám si to potěšení psát jen tak, aniž bych chtěla odvést na blogu nějakou práci - informovat, přemýšlet nebo nedejbože urazit zase nějakého českého producenta nepochvalnou kritikou "jeho" snímku a muset se pak od něj nechat urážet. Dneska ani nikde na internetu nekradu fotky z filmů, vystačím si s fotografiemi z vlastní a ze sousedovic zahrady. Uprostřed vrcholícího chvatu spojeného s vybíráním filmů na festival do Varů a věčné frustrace z nestíhání jsem si k narozeninám darovala práci - koupila jsem si pro vystavování a prodej "filmových" šperků, které vyrábím, vitrínku v úžasném designovém butiku Cvrk v paláci U Stýblů nedaleko Václavského náměstí. Je na místě, ke kterému mne váží letité, vášnivé divácké vzpomínky: vpravo bývalé prostory divadla Semafor, vlevo pasáž Alfa s bývalým 70mm kinem Alfa. Velice si vážím toho, že se jim ve Cvrku moje práce líbí a že mne jako ryzího amatéra přijali mezi perspektivní české umělce a designéry. Takže až budete někdy procházet kolem, stavte se a něco si kupte - budu to vnímat jako druh podpory svého blogu a také své výtvarné práce, kterou jsem už před časem začala brát vážněji než jen jako návykovou ventilaci pracovního stresu. Podmínky v Cvrku jsou totiž rovné, ale přísné: koupí "svého" prostoru umělec přispěje provozovateli na nájem a na náklady spojené s prodejem, sám pak může stanovit ceny svého zboží, které nepodléhají navýšení v komisi. Zboží je tak automaticky levnější než jinde (u Ivany Follové nebo v neblahém obchodě MarLen, kde mne majitelka na závěr slušně okradla, si brali sto procent). Pokud ovšem výdělek ve Cvrku nevydělá umělci ani na náklady, asi ho nebude moc dlouho bavit pokračovat.        

A abych nebyla zase tak narozeninově soukromá, alespoň v téhle své internetové "vitrínce" si pak dovolím vyjádřit osobní potěšení nad tím, že vláda v pátek nepadla.      

6 komentářů:

  1. Všetko najlepšie Alenka

    OdpovědětVymazat
  2. Všechno nejlepší k narozeninám! Ať se vše daří osobně, zdravotně, pracovně i obchodně. Myslel jsem, že dnes budu k narozeninám blahopřát jenom tátovi. ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Vše krásné přeji, ať Vás Alenko i nadále baví psát o říši filmových divů!

    Jirka

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  5. I když opožděně, taky se přidávám k přání všeho nejlepšího! Tvůj blog se mi moc líbí a doufám, že napíšeš ještě spoustu bezvadných článků! Dostala jsi nějaké květiny k narozeninám?

    OdpovědětVymazat