Prohledat tento blog

čtvrtek 9. října 2014

Podporuju Stranu svobodných občanů

V době voleb budu ještě na dovolené na Krétě. Letos mi to tak vyšlo - a jen proto tentokrát nepůjdu volit. Jinak k volbám chodím, protože kdybych trucovala doma, měla bych pocit, že jsem nevyužila jednu ze základních možností, jak se našinec-občan může pokusit ovlivnit svůj svět. Jak je asi čtenářům tohoto blogu známo, ztotožňuju se dlouhodobě s pravicovými myšlenkami. Dlouho jsem byla příznivkyní ODS, v uplynulých letech volím Stranu svobodných občanů.

S programem Svobodných ladí moje životní zkušenost - zvláště ta z uplynulých dvou let, kdy jsem se učila přebírat sama za sebe, plně, svou lidskou, občanskou i ekonomickou zodpovědnost. Což představuje vnímat svou svobodu i své povinnosti. Stále ještě se to učím (patrně jde o nekonečný, otevřený proces). Na české politické scéně nicméně jen Svobodní představují stranu, se kterou se mohu ztotožnit. Líbí se mi jejich politická filozofie, průhledné financování ...i sama skutečnost, že mohu sledovat a formovat proměnu původní malinké a bezvýznamné strany ve stranu viditelnou a respektovanou.

Před rokem získali Svobodní 2,46 % hlasů, což byl víc než trojnásobek oproti předchozím volbám. Jsou tak jedinou pravicovou stranou, která posílila navzdory většinovému trendu.

Věřím, že i v nastávajících volbách získají Svobodní tolik hlasů, aby mohli ovlivňovat českou realitu i mou vlastní budoucnost. Je báječné, že se válím se tady v Makrygialos na pláži (pokud tedy zrovna nepracuju) - steně vám ale závidím, že k těm volbám můžete jít. A volit třeba ty Svobodné...

4 komentáře:

  1. na Krétě roste zvláštní hodně aromatický druh šalvěje. doporučuju najít a natrhat. krásně voní - i po usušení a spálení...

    se Svobodnýma je jeden problém - když to člověk domyslí do absolutních důsledků, dostane se k pitomostem.

    v tom bohužel nejsou jediní; momentálně je kladem, že jejich styl pitomostí vhodně vyvažuje pitomosti jiné, produkované jinými stranami.

    dohromady se snad nějak vzájemně pohlídají, i když v tomto podivném světě nelze zaručit ani toto....

    OdpovědětVymazat
  2. Nechápu jak může někdo volit Svobodné, asi si vůbec neuvědomuje kam by realizace jejich programu vedla..já Vám řeknu kam, k tomu, že by tu narostl počet bezdomovců na statisíce, to, že by tu zdravotnictví bylo tvrdým byznysem jako v USA a kdo by neměl money tak by byl odsouzen k smrti, na dobré školy by tu měli přístup jen movití a zbytek by se zadlužil na dlouhý roky, MHD by podražila desetinásobně a tak by se dalo pokračovat dál a dál, takovou politiku opravdu chcete?!

    OdpovědětVymazat
  3. Milá paní Prokopová, Vaše politické preference (nejde o SSO) bohužel diskvalifikují Vaši osobu coby (filmového) kritika, alespoň pro mne. V jiném článku se rozhořčujete nad reakcí televizní moderátorky, která v ranním vysílání projevila nějaký svůj "politický" postoj. Ten Váš samozřejmě není tak prostoduchý, ale ve Vaší práci by se neměla objevit, stejně jako ona reakce. Snad mi rozumíte... Věřím, že rozumíte... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milý anonyme, chápu vás. Unikla vám podstata mé poznámky k chování oné moderátorky: ona je zaměstnankyní veřejnoprávního média, které by nemělo z podstaty preferovat nějaké politické názory. (Ona je mimo obrazovku samozřejmě může mít a projevovat.) Alenčin blog provozuji sama, z vlastních prostředků, s laskavým přispěním několika drobných dárců. Mohu na něm tedy zcela svobodně vyjadřovat své politické názory, což činím zřídkakdy. A nenutím nikoho, aby je se mnou sdílel. Moje politické preference mé texty o filmu myslím příliš neovlivňují. (Jestliže ten pocit máte, poskytněte mi prosím důkaz). Je ovšem vaším právem mé texty nečíst, pokud soudíte, že mne diskvalifikují v mé profesi.

      Vymazat