Prohledat tento blog

pondělí 31. prosince 2012

PF

Zkratka PF znamená "pour féliciter", což je francouzské blahopřání  - kolikpak lidí posílajících novoročenky to asi ví? Nepovedlo se mi letos v prosinci udělat žádnou slušnou fotku, na kterou bych mohla své PF bez uzardění  připlácnout - tak jsem pro vás aspoň vyfotila archivní péefko,  které mám vystavené už deset let nad kuchyňským stolem. Šéfredaktorka Cinemy Iva Hejlíčková, která nebyla nikdy velká optimistka (a dodnes není), se k radostnému vítání nového roku vždycky stavěla dost podezřívavě:  tehdy v prosinci 2001 pro širokoúhlou redakční novoročenku zvolila nadějeplný citát z Tolkiena a obrazový motiv putování z Jacksonova Společenstva prstenu. To se tehdy zrovna chystalo do kin (premiéru měl u nás první díl Pána prstenů 10. ledna 2002, zatímco v domovských USA si ji odbyl už 19. prosince 2001).

Uplynulo deset let - a pořád jsme všichni na cestě, poutníci v zešeřelé zemi provázení nadějí zarytých milovníků příběhů, že všechno bude lepší. Nebo ještě lepší. Někdy toho Gandalfa kráčejícího před námi, v čele, vidíme jasně před sebou, jindy máme pocit, že jsme ho úplně ztratili z dohledu... Každopádně vám přeju, milí čtenáři - pravidelní, občasní i zcela náhodní -, dobré rozloučení se starým rokem. Přeju vám plno naděje a síly do roku nového.  Budu ráda, když zůstanete Alenčinu blogu i nadále věrní.

P.S. Zvláště laskavý pozdrav a poděkování posílám těm čtenářům, kteří usoudili, že jim blog stojí za pravidelný či alespoň jednorázový finanční příspěvek.

Alena Prokopová

Žádné komentáře:

Okomentovat