Prohledat tento blog

úterý 11. srpna 2009

Zloději a výrobci šperků

Zatímco čekám, až doběhne ke konci moje malá anketa o Saschovi Baronovi Cohenovi a budu ji tady na blogu moct okomentovat (vypadá zajímavě), čtu si o zlodějích šperků a vyrábím své šperky (na obrázku je náhrdelník s růženíny ze série Harry Potter, určený Hermioně - ano, milé čtenářky a jejich milující mužské polovičky, je ke koupi! Kupříkladu teď někdy mají svátek všechny Aleny...).

A říkám si, že filmy, pojednávající o zlodějích lesklých cetek, zlatých prutů, pirátských pokladů či kufříků se zářivým obsahem (právě takových, jaký (ne)vidíte v Tarantinově Pulp fiction), jsou obrazem té dětské hrabivosti, která nás kdysi vedla k hromadění určitého druhu třpytivých věcí (nevím, jak vy, ale já ulítávala na skleněnkách). Není nic snadnějšího než ztotožnit se s Dannyho parťáky nebo Indianou Jonesem.

A nebo nás to ještě nějakým způsobem bere i dneska. Lesklá, zářící DVDčka vypadají přece nádherně... Zrovna dneska jsem v Brně udělala takový malý nákup. Božínku, a drobné mince, co je jich najednou plná kapsa a tak báječně se přesýpají. Bankovka nepůsobí zdaleka tak vábně. A proto vždycky zůstanu dětinská a chudá.

Žádné komentáře:

Okomentovat