Prohledat tento blog

čtvrtek 19. února 2009

Výsledek oscarové ankety

Čtenáři tohoto blogu se právě dobrali konečných výsledků v nekorektní anketě o to, kterému režisérovi by udělili Oscara za režii (i kdyby třebas neviděli všechny nominované filmy). Průběh byl strhující - a Marie Poledňáková, kterou jsem mezi slavná jména potměšile vpašovala, to naštěstí nakonec nevyhrála.

Ve většině hlasujícího čtenářstva tak zjevně nad zlomyslností zvítězil čestný smysl pro povinnost, lásku a pravdu. Takže to - patrně i s přihlédnutím k pondělní nabité novinářské projekci - s přehledem vyhrál Danny Boyle s Milionářem z chatrče (36%), následován těsně Davidem Fincherem (Podivuhodný případ Benjamina Buttona - 30%). A Marie Poledňáková líbá jako Bůh pro plných 12% hlasujících (a teď si to za trest musejí vyzkoušet :-). Jedenáct procent získal Stephen Daldry (Předčítač) a 2% Ron Howard s Duelem Nixon/Frost. Recenzi tohoto zajímavého filmu uveřejním na blogu czinema.cz v neděli.

Blahopřeji - ráda - Dannymu Boyleovi, a v neděli, respektive v pondělí v noci, se podíváme, jak se s vaším hlasováním shodli členové skutečné Akademie.

2 komentáře:

  1. Dobrý den. Četl jsem moc fajn recenzi na Frost/Nixon v Reflexu. Jen pozor, v článku píšete místo o Michaelu Sheenovi o Michaelu Shannonovi. Ten ale hrál v Nouzovém východu.
    S pozdravem,
    Lukáš K.

    OdpovědětVymazat
  2. Hm, od té doby, co mi nesedí Iva za zadkem a neřve na mne Michael Málek (náš bývalý odborný korektor z bývalé Cinemy), tak dělám ještě víc chyb než kdykoli předtím. Hanba. Je to zkrat jak blázen.

    OdpovědětVymazat