Prohledat tento blog

čtvrtek 30. prosince 2010

A co všechny ty ženy (a sumci)...

Se štědrovečerní nadílkou se v naší rodině vinou nepředvídavých příbuzných objevila nová žena - přesněji nové ženy. Zatímco do této chvíle bylo jen mojí výsadou provádět (s množstvím chyb a kvílení) svou lepší mužskou polovici po cestách této země, teď musím soupeřit s jistou Terezou. Z plastové krabičky poblíž palubní desky mne nahrazuje osoba, která se nepochybně vyzná, nepropadá hysterii a zřejmě nikdy nedělá chyby. Odporné. I když na trase Brno-Holohlavy (rybářství, které nám už třetí rok zajišťuje silvestrovského sumce) se nejoblíbenější sentencí vetřelkyně stalo nudné "na kruhovém objezdu rovně, druhá doleva", vytěsnila Tereza hravě moje permanentní zápasy s padající mapou a nerustálé hledáním správných brýlí do úrovně vzpomínek na dávnou minulost.

Tereza to sice umí - byla ovšem dost odtažitá a nudná. A s narůstajícími kilometry sílilo podzření, že během dlouhých úseků mlčení rozvrací jiné domácnosti než tu naši, nebo se dokonce věnuje svým svým soukromým činnostem - snad štrikování či jízdě vlastním autem kamsi, kam cestu zná jen ona. Byla proto chladnokrevně nahrazena kolegyní Chiarou, která slibovala jménem i sladkým jižním jazykem, svázaným s vřelým temperamentem, onačejší setkání.

Také Chaiara však brzy zklamala naše očekávání. Sice se vyzná na českých silnicích, což je pro rodilou Italku jistě ohromná práce, má ovšem stejně nezúčastněný a úsporný projev jako její předchůdkyně, v italštině dokonce působící komisněji než v češtině - a také ona má nejraději kruhové objezdy a dovede celé půlhodiny zarytě mlčet. Nikde žádný vtip, vřelé slůvko navíc, temperamentní pochvala... projevovala se úplně jako nějaká studená Finka!

Tak myslím, že necháme tu protivnou Chiaru (o Tereze nemluvě) mrznout v zaparkovaném autě (mínus deset ji jistě řádně vytrestá), zamíříme do finské sauny - a zakoupeného sumce, který naštěstí nejeví ochotu k žádné řeči, upečeme na ovoci, zelenině a víně.

P. S. Pěkný zbytek roku vám všem, milí čtenáři tohoto blogu - a všechno nejlepší do roku nového. Hlavně samozřejmě hodně filmů, které se vám budou líbit.

Žádné komentáře:

Okomentovat