Prohledat tento blog

pondělí 16. září 2013

Mrtvá padesátka

Na youtube se před šesti dny objevilo videjko s názvem Mrtvá padesátka. Má 2:43 minuty, takže by pro vás neměl být problém se na něj tady podívat. Ufff - divné, že? Vypadá to, že autorka na svůj mobilní telefon natočila cosi jako hodně černý a osobní humor, který dráždí jakousi sofistikovanou naivitou. Kouzlo té věci je hodně provokativní... nevím, jestli se mi to vlastně "líbí". Není ani divu, že "to" má v dnešnímu poledni jen 187 zhlédnutí. (Pokud jste se teď podívali, bude to už o něco víc.)

Zajímavé je, že autorka počítala, že se její videjko bude po internetu šířit jako mor a že si to budou pouštět a sdílet všechny padesátileté ženy, které se ještě necítí být mrtvé. Její odhad byl špatný... Tahle "nekonečná pohádka na dobrý den" je totiž až fyzicky nepříjemná - a padesátileté ženy, než aby se nechaly takhle mučit, si jistě radši přečtou Padesát odstínů něčeho, ve kterých krásný pan Grey soustavně plácá jistou krásnou, mladičkou Anastazii po zadku bičíkem.

Autorka Mrtvá Pade vytvořila nicméně další dvě videa - jedno s podtitulem Návaly, druhé s podtitulem Týrané dítě.

To druhé se mi líbí zatím nejvíc - píšu "zatím", protože věřím, že Mrtvá Pade bude ve své aktivitě pokračovat. Vlastně musí - předpokládá totiž, že se jí časem přinejmenším vrátí náklady, které se svými videjky dosud měla: paruka zakoupená ve vietnamském obchodě ji stála 50 Kč, růžové spodní kalhotky 40 Kč. Něco prý stojí i šaty zakoupené v senior bazaru po mrtvých padesátkách. Také ještě neví, na kolik ji přijde oprava mobilu, který si omylem poškodila vodní pistolkou.

A něco Mrtvou Pade stojí i antidepresiva.

P.S. Než odletím do teplých krajin, což bude v úterý časně ráno, chci podotknout, že tento blog zůstává i nadále seriózně filmový.  :-)

2 komentáře:

  1. Dikci a druhem humoru mi to pripomina kreace Lenky Vychodilove. Mozna se ji autorka inspirovala?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemyslím, spíš to tak nějak u řady žen visí ve vzduchu.

      Vymazat