Prohledat tento blog

pátek 3. července 2009

Jak se dostat ve Varech na filmy 2

V rámci kolektivního karlovarského blogování, kterého se účastní i František Fuka, Ilona Francková, Vojtěch Rynda, Šimon Šafránek a moje zvetšelá maličkost, už "oficiální" odpověď na titulní otázku nabídla kolegyně Irena Hejdová.

Abych to krátce shrnula: ve Varech se dostanete na filmy tak, že si ráno vystojíte frontu na lístky na příští den. Nebo si můžete stoupnout před sál a pak zabrat prázdné místo, na které se nedostavil nějaký nadutec s lístkem. Nebo využít stánek "last minute" či pokladny, kam se hodinu před začátkem filmu vracejí nevyzvednuté VIP lístky. Nebo si rezervovat vstupenky přes SMS a wap.

Já volím obvykle první možnost, která je ze všech uváděných nejméně stresující, byť předpokládá časnější vstávání než v poledne. (Což bývá po půlnočním hororu a následném rozhovoru o něm v noční hospodě pekelně těžké.) Protože ale do Varů jezdím už ukrutně dlouho (to je skoro trapné... někteří blogující kolegové ještě nebyli na světě :-)), zažila jsem v dávných festivalových dobách v tomto směru nejrůznější adrenalinové sporty.

Podotýkám důrazně, že jde ryze o náladový popis, nikoli o návod. Tyto způsoby moc nefungovaly nikdy - nebo už dnes zaručeně nefungují, protože je chytří pořadatelé hbitě vychytali a zablokovali.

1/ Nejjednodušší způsob: staňte se VIPem, nebo alespoň jeho důvěrným společníkem. Pronikněte kupříkladu na Malkovichova Tanečníka seshora ( 10. 7., Velký sál, 17:00) , kde bude nejspíš opravdu šrumec, protože film bude uvádět sám autor, přímo v náručí jmenované hvězdy!

Proč to nefunguje: zlé jazyky tvrdí, že VIP do kina moc nechodí, pokud vysloveně nemusejí. Jakmile se stanete VIPem, postihne vás to nejspíš taky. A s tím Malkovichem, hm, dělala jsem si legraci.

2/ Vyčíhejte si majitele lístku na vámi vybraný film a skolte ho v podzemní garáži či ve frontě na záchodku (na dámských bývá předlouhá - navíc si tak vyventilujete spoustu negativní energie, zabavíte se a ještě se možná posunete ve frontě víc dopředu).

Proč to nefunguje: protože jste slušný člověk.

3/ Staňte se promítačem.

Proč to nefunguje: letos je už pozdě.

4/ Pokud jde o Velký sál hotelu Thermal, existuje do něj hned několik vzrušujících "technických" vstupů a zákulisí obsahuje řadu schodišť, tajemných úkrytů a průchodů. Je to hotové bludiště - pamatuju si, že kdysi existoval záchodek pro promítače, kam se šlo před vytouženým filmem skrýt při předchozí projekci a vyčkat do začátku vysněného představení...

Proč to nefunguje: neznám současný stav thermalského zákulisí. U jednoho vstupu, který býval celkem osvědčený, se už bezchybně a trvale hlídkuje. A kromě toho - kdo by chtěl vidět svůj vysněný film promítaný počuraným promítačem, že?

5/ Přepsání lístku či vlastní paralelní tisk vstupenky na vytoužené představení v profesionální padělatelské dílničce.

Proč to nefunguje: Trhači lístků mají zraky jako rysové a nepřišel by si na ně ani Frank J. Abagnale, Jr. A kromě toho... není všechno to falšování kapku ponižující?

3 komentáře:

  1. Chvála VIP, kteří na filmy chodí. Že jich je ale málo...

    OdpovědětVymazat
  2. Nebo jít po filmu do baru na kafe a sedět tam tak dlouho až se otevřou dveře na další film... Fungovalo to.

    OdpovědětVymazat
  3. fakt to fungovalo? jsem to chtela zkusit pred Villa Amalia, ale velmi zarputily a odpudivy muz, ktery vypadal, ze ma na starosti podobne zaskodniky me preci jen odradil

    OdpovědětVymazat