Prohledat tento blog

sobota 28. února 2009

Většina čtenářů tohoto blogu chodí v zimě do kina -

- což není asi žádné překvapení. Moje drobná anketa u příležitosti začátku staročeského pozimku (nadějeplného ročního období přicházejícího "po zimě" a začínajícího kolem svatého Matěje, což bylo minulý týden), to jen odhalila.

Potíže se zimou si tak v kinosále řeší 39% hlasujících, zatímco 28% se tohle protivné období pokouší prospat. V kině však nespí nikdo, což si zaslouží také pochvalu. Sedmnáct procent účastníků ankety doplňuje chybějící živiny pojídáním Nutelly (stejně jako moje dcera), což při frekvenci jedné velké sklenice za dva dny poněkud leze do peněz a zatěžuje kontejner na skleněný odpad. Ale proti gustu...

Deset procent hlasujících vůbec nepostřehlo, že nějaká zima je, což jim můžu jen závidět, a tři procenta ještě záviděníhodnějších úchylů zimu miluje a nechápe, proč si stěžuju.

Dobrá - a teď tuhle končím krátkou poznámku a odjíždím na venkov k balíkem sazenic a liliových hlíz, který mi přišel předčasně poštou z mého oblíbeného zahradnictví Lukonbulbs. Zdá se, že už tam taky mají nějaké problémy se zimou, když zasilatelský maraton zahájili v době, kdy je u nich i u nás v Polabí ve stínu země pod tenkou krustou bahna ještě zmrzlá na kost.

Zůstavuji vás tu pár dní s textem o Pytlákově schovance, na který jsem dost hrdá :-) - respektive na ten ápad, že by Martin Frič mohl citovat Občana Kanea. To totiž fakt ještě nikdy nikoho nenapadlo. Až zvládnu technická úskalí, poskytnu i důkazní obrazový materiál.

2 komentáře: