Prohledat tento blog

pondělí 19. dubna 2010

Proč by filmoví kritici neměli natáčet filmy

Filmoví kritici by neměli natáčet filmy a asi ani domácí video, protože do nich podsouvají vlastní postranní interpretační úmysly - ať chtějí či nechtějí. Když se zpětně dívám na svůj malý katastrofický filmeček o mumraji kolem islandské sopky, nejde mi do hlavy třeba to, proč jsem si - zcela mimoděk - zvolila jako doprovod tu "muslimskou" hudbu.

4 komentáře:

  1. Hudba je ale pěkná. Co je zač?

    OdpovědětVymazat
  2. Bože,dostal jste mne. Já teď nemůžu nikde najít, co to vlastně je. Taky se mi to líbí, ale dost mne zarazilo, jak hbitě mi jako reakce začaly na youtube natékat upoutávky na "muslimská" videa. Z toho právě soudím, že jsem se nechtěně kamsi strefila.

    OdpovědětVymazat
  3. Ona by to klidně mohla být i improvizace na moravské téma, vzhledem k tomu, že jde spíš o mixolydický mod, který je v lidových písních na Moravě poměrně rozšířený (na orientr tam chybějí čtvrttóny); slyšel bych tam ozvuky koledy Byla cesta byla ušlapaná:-) Krásný muzikologický esej o této hudbě je k nalezení v Kunderově Žertu.

    OdpovědětVymazat
  4. mi ta hudba také přijde spíše moravská než arabská... ale je moc dobrá a hodí se...
    pěkné je, jak v lehkém větříku povlávají stébla trávy, ten dlouhý záběr se mi líbil
    nicméně, i když svět chce být klamán - použila jste zřejmě fotku z erupce Mount St. Helens, ta byla obklopena lesy, na Islandu nejsou téměř žádné stromy, natož lesy...

    OdpovědětVymazat