Prohledat tento blog

středa 9. června 2010

Malá poznámka: Jude Law


Protože se včera oficiálně potvrdilo, že Jude Law přislíbil přijet na MFF Karlovy Vary (aby tam nevážil cestu jen tak, převezme Cenu ředitele festivalu a uvede hádám projekci thrilleru Talentovaný pan Ripley /1999, za který byl nominován na Oscara), je teď pro mne ještě o něco zajímavější sledovat, jak v neděli dopadne udílení divadelních cen Tony. 13. června by se totiž mělo rozhodnout, jestli ji Law získá za broadwayskou inscenaci Shakespearova Hamleta (mimochodem na tuto prestižní divadelní cenu je letos nominována i Catherine Zeta-Jonesová za broadwayskou inscenaci muzikálu A Little Night Music/Malá noční hudba).

Jude Law byl na cenu Tony nominovaný už v roce 1995 (za účinkování v inscenaci hry Jeana Cocteaua Hrozní rodiče). Pokud jde o Hamleta, tuto verzi režíroval Michael Grandage a premiéru měla loni na jaře v londýnském Wyndham's Theatre, načež se v říjnu přesunula na jeviště newyorského Broadhurst Theatre. Zatímco ve vlasti velkého Alžbětince byly reakce spíš smíšené, Američané inscenaci (odehrávající se zase jednou v moderních kulisách) přijali poměrně vřele. 

 

1 komentář:

  1. Tedy, ne že bych Judovi vítězství nepřála, ale letos má opravdu těžkotonážní konkurenci: Alfred Molina, Liev Schreiber, Christopher Walken ani Denzel Washington nejsou žádní nováčci...:)Marta

    OdpovědětVymazat